Давай доставчика, че аз още не съм намерил въпросната кора.Ако е възможно пиши и каква е цената на която си я взел.Чакам с нетърпение да разкажеш какъв ефекта.Стискам палци.Успех!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как да си оправим тракащите JTD-та :)
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеДавай доставчика, че аз още не съм намерил въпросната кора.Ако е възможно пиши и каква е цената на която си я взел.Чакам с нетърпение да разкажеш какъв ефекта.Стискам палци.Успех!alfa romeo 166 2.4 jtd
Comment
-
Хората казват че ефекта от новата помпа е краткотраен.Проблема на старата е само гадния и компрометиращ шум.За това се пробваме с алтернативни решения.А колкото до това дали ще се скъса или не, тази верига то си е божа работа.Верига в маслена баня малко трудно ще се скъса,по скоро тук става въпрос за износен успокоител от където идва и гадния шум.
Comment
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеХората казват че ефекта от новата помпа е краткотраен.
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеДа бе, адски е краткотраен, има-няма 250-300 000 км - веригата на 2,4 жтд се разтраква след такъв пробегПървоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеЧе колко са 250-300 000 км.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеВижте съвсем сериозно ако е за 250-300 000км си заслужава инвестицията, но в ланча форума един си я беше сменил и каза че след 7-8 000 км пак същата работа...линка го има малко по горе в темата...Друг е въпроса, ако започнат да се чуват всички останали шумове по запазените ни, около 100 000км. моторетки
Тогава вечее си заслужава да умре от нерви човек.
Last edited by souze; d.m.y г., 18:15."Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Та значи изолацията беше неуспешна така да се каже. Проблема е там, че не може да се изолира напълно отдолу двигателя понеже ще го "задушим" и може да прегрее. Другото нещо е че трябва и скоростната кутия да се охлажда през един отвор на кората и в крайна сметка от толкова много каменна вата остана съвем малко която да се наложи равномерно по кората. Ефекта от цялата работа беше 1/3 обезшумяване. Ето клипче да направите разлика, ако можете ( На клипа малко по трудно се различава отколкото реално ).
http://www.youtube.com/watch?v=PQZqmpXLGr4
Comment
-
Няма нужда да скромничиш.От това което чух мога смело да заявя че шума е намалял чувствително.Просто с 50% намален слух да си пак ще забележиш ГОЛЯМАТА разлика.Поздравявам те колега за успеха.Вижда се че има алтернатива.Е наистина ти най добре знаеш как е реално, но от показаното в клипчетата мога да кажа че не се отказвам от горе написаното.
Comment
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеНяма нужда да скромничиш.От това което чух мога смело да заявя че шума е намалял чувствително.Просто с 50% намален слух да си пак ще забележиш ГОЛЯМАТА разлика.Поздравявам те колега за успеха.Вижда се че има алтернатива.Е наистина ти най добре знаеш как е реално, но от показаното в клипчетата мога да кажа че не се отказвам от горе написаното.
http://www.youtube.com/watch?v=vpSJ9uAyDWMLast edited by RoMAN; d.m.y г., 23:30.
Comment
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеПрослушах внимателно новия клип.Разлика има.Шумът от първия клип е придружен с отчетливо дрънчене като на стъклени топчета.Докато на втория клип подобно нещо се чува едва след като приближиш камерата много близко до източника.
Comment
-
Е ами как да не си струва.Даже си мисля че би трябвало още по внимателно да се подходи.На Т4 който имам, под картера не е кора а ламарина и на нея има такава шумоизолираща вата с твърдо покритие.Моята вече е паднала или свалена от някой предишен собственик но на други съм виждал такова чудо.Та имайки пред вид формата на ламарината си мисля че нашата кора трябва да е малко по другояче направена.Трябва да има форма на леген за да може да се сложи вата на всякъде и същевременно това да не пречи на охлаждането на двигателя от долу. Като казвам форма на леген не го възпиемай буквално,просто има в пред вид че в краищата си,там където се захваща,кората трябва да е повдигната за да може дъното и да падне по надолу и да стои на разстояние от двигателя.И още нещо.Понеже това което слушах макар и да бях със слушалки и да пусках едновременно клипа с шума преди и след е минало през различни устройства и не е като да го чуеш директно с ухо то твърдението ти че не чуваш вече отразения шум е повече от гаранция за постигнат ефект.Last edited by balev64; d.m.y г., 18:23.
Comment
Comment